Debatt

Sitter och glor på debatt :)
Dem dabattera om barn med surfplattor.
Om ja får säga min åsikt så tycker ha att det vore bra med åldersgräns på 15 år på dem. Varför ska barn under 3 år sitta med en surfplatta och leka?

En mamma sa att hur ska generationens barn bli om de inte får ha en surfplatta?
Skulle de bli korkade?
Jo men tack säger ja bara så ja är korkad som vuxit upp utan surfplatta?

Sluta ge barn surfplattor!


Kommentarer
Postat av: Nellie

Hej! :)

Har hon pratat med någon om att hon är gravid? Jag tycker hon ska vända sig till en barnmorska. Sen kan hon även prata med en kurator eller liknande om hon känner att hon behöver.

Hur tänket hon kring en graviditet och att få barn?

Mvh Nellie

2012-10-20 @ 08:56:41
URL: http://mammanellie.vimedbarn.se
Postat av: Nellie

Jag förstår precis hur hon känner då mina föräldrar reagerade liknande när jag berättade att jag var gravid med T.

Min mamma skällde på mig, pappa pratade knappt med mig, dom övertalade mig till att göra abort och det fanns inget stöd från deras sida överhuvudtaget. Dom pratade inte med mig på en lång tid där efter jag berättat det. Jag samlade mig, stod på mig och bestämde mig att INGEN kan ändra på mitt beslut! Jag var fullt säker på att behålla barnet då abort aldrig varit något alternativ.

Mitt råd är att skita i hennes föräldrars åsikter och kommentarer, detta är ett beslut som är HENNES, ingen annans. Väljer hon att göra abort för att dom vill det kan jag lova henne att hon kommer ångra sig resten av livet och alltid påminnas om att hon också kunde haft ett barn. Jag har lärt mig att föräldrar som beter sig på det viset är inga ordentliga föräldrar, föräldrar ska stötta ens barn i alla beslut och situationer och aldrig tvinga dom till saker dom vill. Sen kan jag förstå att föräldrarna blir oroliga osv till en början då det är en chock men att hålla på så är bara dumt. Jag säger detta med egen erfarenhet då jag varit i samma sits och kolla hur bra vi har det.

Jag har idag ingen kontakt med mina föräldrar pga av mycket men det är bäst så. Jag vill inte att mina barn ska träffa människor som aldrig funnits där för dom. Mina barn har ingen "mormor och morfar". Eftersom vi alltid fått stöd från min sambos sida har alltid känts jättebra, man behöver inte människor i sitt liv som behandlar en som skit.

Sen det med ekonomi. Vi hade ingen ekonomi när jag blev gravid men sånt löser sig. Man ska inte tänka på allt sånt i början utan ta en sak i taget. Jag lovar att det löser sig! Det finns hjälp att få och jag kan säga er att vi än inte har ekonomin så vi får hjälp utifrån än men har det superbra för det. Så gå inte ner er på sånt som verkar jobbigt, det finns tid till att få saker och ting att falla på sin plats. Det bästa och viktigaste är att se till att mamman i sin graviditet mår bra då bebisen i magen känner av det. Se till att barnet kommer ut till en trygg och älskad miljö utan en massa problem omkring.

Eftersom vi också¨bor i Jönköpingstrakten har vi ju hjälp härifrån. Vad har hon tänkt att hon vill ha för kontakt och hjälp utifrån nu till en början?

Har hon någon pojkvän med i bilden om man får fråga?

Hoppas jag hjälper till med dessa svar. Kram

2012-10-20 @ 10:15:00
URL: http://mammanellie.vimedbarn.se
Postat av: Nellie

Jaha jag trodde hennes pappa var den som skrek på henne osv men då förstår jag.
Jag tycker så att väljer man att ha sex så får man räkna med att man kan bli gravida. Så vill han inte vara med i detta så är det lika bra att han går åt sidan. Detta är HENNES val, han kan säga vad han tycker men inte tvinga henne! HON bestämmer valet.

Bara för att man rökt eller röker hon nu? Det är många som är gravida och röker hela graviditeten(vilket jag inte tycker man ska för barnets bästa) men sen finns det såna som slutar direkt när man får veta att man har en bebbe i magen. Jag tycker hon då ska vända sig till en barnmorska och prata och sen få göra ett ultraljud när det går.

Det är svårt att prata med detta med någon utifrån också, eller det kan vara det då dom(om man kommer till en inte alltför bra person) säger vad dom tycker bara. Detta är ett beslut bara hon kan ta, det är bara hon som kan välja om hon ska behålla barnet eller ej.

Vad kul att höra :) Kram

2012-10-20 @ 14:31:03
URL: http://mammanellie.vimedbarn.se
Postat av: Nellie

Oj det var en väldigt massa! Men det måste hon prata med barnmorskan om. Bra att hon ska ta kontakt med en nu på måndag.

Kul att kunnat hjälpa till! Önska henne lycka till nu! Kram

2012-10-20 @ 19:22:06
URL: http://mammanellie.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0